Rykteshantering

Har ert företag fått ett dåligt rykte?

Rykteshantering

Vi hjälper företag och privatpersoner att städa undan negativa sökresultat på deras namn! 

Vet du vad potentiella kunder, samarbetspartner eller framtida arbetsgivare ser när de söker på ert namn?
Fyll i fältet ovanför och gör en analys!

Vad är Rykteshantering / Google-städning ?

Rykteshantering är en åtgärd som hjälper företag och privatpersoner att ta kontroll över vad personer ser när de söker efter ert/ditt namn. Rykteshantering genomförs ofta när man redan har fått ett dåligt rykte men det kan även användas för att förebygga sitt rykte på nätet så att risken för ett dåligt rykte från till exempel en konkurrent minskar drastiskt.

Rykteshantering hjälper ditt rykte på nätet

Hur du ser ut online kan påverka din karriär , er trovärdighet eller affärer mellan företag. Negativa sökresultat som visas när man söker på ert namn i sökmotorer som Google kan riskera relationer medans starka och positiva sökresultat kan stärka relationer och öppna tillfällen. Här är 4 viktiga anledningar till varför byggandet och underhållet av ett positivt rykte online är viktigt:

 1. Personer söker på ert namn online och baserar deras val på vilka sökresultat som dyker upp.
  Varje dag så söker svenskar på företag och privatpersoner för att välja om de vill köpa er produkt, ta del av er tjänst eller bilda ett samarbete. Personen som söker på ert namn i Google grundar sin bild av er baserat på vad som dyker upp i sökresultaten.
 2. Vem som helst kan säga vad som helst om er online utan några konsekvenser, oavsett om det är sant eller falskt.
  En medarbetare som du har sagt upp, någon som inte gillar er produkt eller vem som helst kan skriva nästan vart som helst och svartmåla ert rykte. Genom inlägg på bloggar, forum och nyhetsartiklar som inte regleras över huvud taget för faktaenligt innehåll. Det händer hela tiden och det finns väldigt få rättsliga skydd för företag som oskyldigt hamnar i dessa situationer. 
 3. Allt som du gör idag finns lagrat på nätet för alltid, vilket betyder att vi behöver fler verktyg för att vara säkra på att det som lagras inte skadar oss
  Sociala medier, nyhetsartiklar, bloggar är bara några av verktygen som används för att skriva ner åsikter och tankar. Genom dessa verktyg lagras allt för evigt och företag har väldigt få sätt att ta ner en artikel som baserar sitt innehåll på falsk fakta. En blogg med 200 läsare i månaden kan inte låta mycket men vi vet inte vad som kommer att hända med det inlägget i framtiden.
 4. Trovärdigt och pålitligt innehåll av bra kvalité om er online hjälper er att stärka er närvaro och ert rykte online men få vet hur man skapar det.
  Hur Google väljer att värdera innehåll av bra och dålig kvalité är svårt att avgöra om man inte är inläst i ämnet och verkligen andas SERP(Google sökresultat). Driver man även ett företag så har man ingen tid att lägga på att studera alla uppdateringar som Google gör i sin algoritm varannan månad för att säkerställa att innehållet man skapar är av bra kvalité i Google’s ögon. Få personer vet vad de kan göra för att hjälpa ert företag få ett positivt rykte online.

Hur ser ditt rykte ut online?

Är du osäker på hur starkt ditt rykte är på nätet? Har du fått ett negativt rykte och vill veta hur skadligt det kan vara? Fyll i ditt namn eller ditt företags namn nedanför så gör vi en gratis analys av ditt rykte på nätet!

Searchminds kan hjälpa er städa undan:

Klagomål

icon-6
 • Arga kunder
 • Forumtrådar
 • Varningslistor
 • Orättvisa klagomål

Rättsliga dokument

icon-7
 • Nedlagda fall
 • Rättsliga beslut
 • Domstolsbeslut
 • Tvister mellan företag

Artiklar och bloggar

icon-8
 • Blogginlägg
 • Skvallersidor
 • Sociala medier
 • Nyhetsartiklar

Bilder och video

icon-9
 • Bilder och foton
 • Videor
 • Annan multimedia

Searchminds är ledande inom rykteshantering i Sverige

Rykteshantering är ett relativt nytt begrepp i Sverige som är olikt resten av SEO-tjänsterna man hittar på marknaden. Eftersom att våra kunskaper är direkt kopplade till vad Google gör med sina algoritmer så håller vi oss uppdaterade konstant på vad som fungerar och vad som inte längre fungerar.

Vi använder oss endast av våra egna tekniker, vi tror på att det blir bäst resultat när man har en direkt kontakt med teknikern som jobbar på ditt ärende. En närmre kommunikation möjliggör för bättre uppföljning, lättare att ställa frågor kring ärendet och bättre resultat! 

VI ERBJUDER EN TIMMES FRI RÅDGIVNING!