SEM/PPC

Google Ads i Göteborg

Med Google Ads får du snabba och effektiva resultat

Vi inser värdet av att använda Google Ads och förstår att olika företag har olika utgångslägen. Oavsett om du är ett nystartat företag eller en etablerad jätte på marknaden, så skapar vi en strategi som hjälper dig att öka försäljningen.

Vad som ingår

Vi strävar efter att skapa en djupare förståelse för våra kunder och deras verksamheter. Det är genom att ha en insikt i dina specifika förutsättningar som vi kan skapa en skräddarsydd strategi. För att uppnå detta genomför vi en noggrann teknisk och nulägesanalys. På så vis kan vi identifiera vilka möjligheter som finns och utforma den optimala vägen för att nå dina mål.

Vi vill veta vad du strävar efter att uppnå och vilka resurser vi har tillgängliga för att nå dessa mål. Tillsammans med dig som kund sätter vi realistiska och genomförbara mål som tar hänsyn till dina specifika förutsättningar.

Med hänsyn till dina specifika förutsättningar, såsom vilka produkter du erbjuder och din tillgängliga budget, skräddarsyr vi en kampanjstruktur som är utformad för att effektivt nå dina mål. Det kan omfatta olika typer av kampanjer såsom displayannonsering, sökkampanjer eller Performance Max-kampanjer.

Vi tar hand om implementeringen av den skräddarsydda kampanjstrukturen. Utifrån denna grund skapar vi annonser med målsättningen att nå ut till din specifika målgrupp. Målet är att generera ökad trafik, vilket i sin tur ökar konverteringarna. Vi är väl medvetna om att kvalitativ trafik är av avgörande betydelse, då det i de flesta fall avgör om annonseringen blir lönsam eller ej.

Vad är Google Ads?

Google Ads är världens främsta digitala annonseringsplattform och utgör ett enastående verktyg för att nå ut till era kunder. Det mest fördelaktiga är att ni endast betalar när någon faktiskt klickar sig in på er webbplats. Med Google Ads kan ni synas omedelbart på Google och se snabba resultat. Kostnaden per klick bestäms genom en auktion, där ökad konkurrens kring ett sökord kan leda till högre klickpriser. Men var inte bekymrade – vi kommer att guida er till de mest effektiva sökorden och strategierna för att säkerställa bästa möjliga avkastning på er investering i Google Ads.

Vi optimerar er annonseringsbudget för maximal effekt!

Oavsett om ni är en etablerad organisation som behöver lösa utmaningar på ert konto, behöver hjälp med strategisk planering eller är ett nyetablerat företag som känner sig överväldigade, är det viktigt att förstå att Google är den som avgör vilka annonser som visas högst upp i sökresultaten. Detta grundar sig på kvaliteten på era annonser och hur relevanta sökorden är för er webbplats. Ju bättre annonsen presterar, desto större möjlighet har ni att synas högt upp i Googles sökresultat.

Din resa för ökad konvertering med Google Ads!

Djupgående teknisk, nuläge- och sökordsanalys

Vår passion ligger i att förstå varje kund och deras unika verksamhet. Vi anser att det är avgörande att ha en djupgående förståelse för era behov från start, så att vi kan skapa den bästa strategin för att uppnå era mål. Genom att utföra en teknisk och nulägesanalys får vi en grundlig insikt i era förutsättningar. Denna information används för att utforma en skräddarsydd strategi som passar bäst för att nå era mål, oavsett om det handlar om att implementera spårning för att samla data eller att sätta igång direkt.

En av de mest kritiska aspekterna när man utvecklar en strategi är förmågan att framgångsrikt omvandla mål till konkreta resultat. Vi lägger därför stor vikt vid grundlig CRO (conversion rate optimization), både när det är uppenbart nödvändigt och proaktivt när så krävs.

Uppstartssamtal med analys, vision och målgenomgång

Som kund kommer du att ha en uppstartssamtal med både en Google Ads Manager och en Success Manager. Under detta möte kommer den genomförda analysen att presenteras och diskuteras ingående. Vi kommer även att diskutera din företagsvision och de mål och förväntningar du har för vårt samarbete.

Kontinuerlig rapportering av strategi och utveckling

Vi övervakar din annonsering och tillhandahåller kontinuerliga rapporter och analyser baserade på de mål och nyckeltal vi gemensamt har fastställt. Vi fungerar även som rådgivare och delar med oss av våra bästa råd och rekommendationer för att guida dig till nästa steg och föreslå förbättringar som kan optimera din lönsamma synlighet. Med oss som ansvarar för din annonsering kan du luta dig tillbaka och vara trygg i vetskapen om att du har de bästa förutsättningarna för att nå framgång!

Effektiv kampanjplanering och annonsskapande

Vi utformar en kampanjstruktur som är skräddarsydd efter dina specifika förutsättningar, såsom de produkter du säljer och din tillgängliga budget. Denna struktur är optimerad för att effektivt uppnå dina mål, vare sig det handlar om display-, sök- eller Performance Max-kampanjer. Dessutom skapar vi annonser som riktar sig mot din målgrupp för att öka trafiken till din webbplats, vilket i sin tur leder till ökad konvertering. Vi inser vikten av högkvalitativ trafik och hur detta påverkar lönsamheten av din annonsering.

Vanliga frågor

Vad är Google Ads?

Google Ads är en annonseringsplattform ägd av Google som ger annonsörer möjlighet att visa sina annonser på Googles sökresultatsidor samt på andra webbplatser som samarbetar med Google. Genom Google Ads kan annonsörer skapa och rikta sina annonser mot en specifik målgrupp baserat på variabler som sökord, geografisk plats, ålder, kön och intressen. Dessa annonser visas för användare som söker efter relevanta sökord eller som surfar på webbplatser som visar annonser via Google AdSense-programmet.

 

Google Ads fungerar som ett auktionssystem där annonsörer konkurrerar om annonseringsutrymme genom att buda på sökord som är relevanta för deras annons. Annonserna kommer att visas högre upp på sidan om de har ett högre bud och högre kvalitetspoäng. Annonsformaten på Google Ads inkluderar textannonser, bildannonser, videoreklam, shoppingannonser och mer.

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads fungerar så att annonsörer skapar annonser och väljer ut de sökord och målgrupper de vill rikta sina annonser till. Annonsens position på sidan avgörs av faktorer som annonsens relevans och kvalitet, kvaliteten på webbplatsen, budet från annonsören och användarens sökbeteende.

 

Annonsörerna betalar för sina annonser på Google Ads genom ett auktionssystem där de tävlar om annonseringsplatsen genom att buda på relevanta sökord för sin annons. Kostnaden per klick (CPC) varierar beroende på konkurrensen för det valda sökordet, annonsens kvalitet och sökordsrelevans. Annonserna kan även visas på andra webbplatser som samarbetar med Google via annonseringsnätverket Google Display Network.

 

Google Ads ger också möjlighet att rikta annonser till specifika målgrupper baserat på demografiska data, intressen, beteende och geografisk plats. Detta möjliggör för annonsörerna att nå en specifik publik och få bättre resultat på sin annonsering.

 

För att säkerställa att annonserna är relevanta för användarna och att annonseringsupplevelsen är positiv har Google utvecklat flera verktyg och regler för att kontrollera och övervaka annonserna på plattformen.

Vad kostar Google Ads?

Kostnaden för Google Ads påverkas av olika faktorer, såsom konkurrensen för de valda sökorden och annonsens kvalitet. Vanligtvis mäts annonskostnaden som kostnad per klick (CPC), vilket innebär att annonsören betalar varje gång en användare klickar på annonsen. CPC-priset varierar beroende på konkurrensen för de valda sökorden, annonsens kvalitet och sökordsrelevans.

 

Förutom CPC har Google Ads också andra möjliga annonseringsmodeller som används för olika typer av annonser. Dessa inkluderar kostnad per tusen visningar (CPM) för visningsannonser och kostnad per förvärv (CPA) för konverteringsinriktade annonser. Dessa modeller kan vara mer lämpliga för specifika kampanjer och mål.

 

Annonsörer har möjlighet att själva sätta sin budget och kan ange en daglig eller månatlig budgetnivå. Google Ads strävar efter att optimera annonseringen för att maximera resultatet inom den angivna budgeten. Dessutom kan annonsörer när som helst välja att pausa eller stoppa annonseringen om de behöver ändra strategi eller budget.

Vad är skillnaden mellan Google Ads och SEO?

Google Ads och SEO (sökmotoroptimering) är båda två olika metoder för att öka synligheten på sökmotorer, men de fungerar på olika sätt. Google Ads är en betald annonseringsplattform där företag kan skapa annonser och konkurrera om visningsplats på Googles sökresultatsida. Annonsen visas oftast högst upp på sidan och tydligt markeras som en annons. Företag betalar för varje klick som deras annons får (Pay-Per-Click eller PPC). Med hjälp av Google Ads kan företag snabbt öka sin synlighet på sökmotorer och attrahera trafik till sin webbplats. Å andra sidan handlar SEO om att optimera en webbplats för att uppnå en högre placering i de organiska sökresultaten på sökmotorer. Detta uppnås genom att göra webbplatsen mer relevant och användarvänlig för sökmotorer. SEO innefattar bland annat optimering av webbplatsens innehåll, struktur och tekniska prestanda. Genom SEO kan företag öka sin synlighet på sökmotorer utan att betala för varje klick. För att sammanfatta, Google Ads är en betald annonseringsplattform medan SEO handlar om att optimera webbplatsen för att uppnå högre placeringar i de organiska sökresultaten.

Vilka olika typer av annonser kan jag skapa på Google Ads?

Inom Google Ads finns ett flertal olika annonsformat att utforska:
 1. Sökannonser: Dessa visas högst upp på sökresultatsidan när en användare söker efter specifika sökord på Google.
 2. Displayannonser: De syns på webbplatser och appar inom Googles nätverk, inkluderande banners, bilder och textannonser.
 3. Shoppingannonser: Dessa främjar e-handelsprodukter och visas på Google när användare söker efter produkter att köpa.
 4. Videoannonser: De visas före, under eller efter videor på YouTube eller på andra webbplatser som möjliggör videoreklam.
 5. Appannonser: Dessa visas i andra appar inom Googles nätverk för att marknadsföra en specifik app.
 6. Annonser på Google Maps: De dyker upp på kartan och i sökresultaten på Google Maps när användare söker efter en plats eller företag.
Genom att utnyttja dessa olika annonsformat kan du nå din målgrupp på varierande plattformar och på olika sätt. Detta kan resultera i ökad synlighet och trafik till din webbplats eller app.

Hur börjar jag annonsera på Google?

Innan du påbörjar din annonsering är det avgörande att ha en klar plan för din kampanj och att kontinuerligt övervaka och optimera den för att uppnå de bästa möjliga resultaten. För att själv starta din annonsering på Google, följ dessa steg:
 1. Skapa ett konto på Google Ads: Besök Google Ads webbplats och skapa ett konto. Om du redan har ett Google-konto kan du använda det för att logga in på Google Ads.
 2. Skapa din första kampanj: Tryck på "Ny kampanj"-knappen och följ anvisningarna för att välja din annonsmålgrupp, typ av annons, målgrupp, budget och sökord.
 3. Skapa dina annonser: Utforma din annonskampanj och välj bilder, video eller andra medier som du vill inkludera i din annons.
 4. Välj dina sökord: Markera de sökord som är relevanta för din annons och som du vill att dina annonser ska visas för.
 5. Ställ in din budget: Bestäm hur mycket du vill investera i din annonskampanj och hur mycket du är villig att betala per klick.
 6. Publicera din kampanj: Granska och publicera din kampanj. När den är godkänd kommer du att kunna se dina annonser på Google.
Om du känner dig osäker på hur du ska komma igång med Google Ads eller om du helt enkelt saknar tiden att själv skapa och hantera kampanjen, kan det vara en god idé att överväga att anlita en Google Ads-byrå för hjälp. En Google Ads-byrå kan bistå med att utveckla en strategi och kampanj som passar din affärsmodell och målgrupp, optimera dina annonser och sökord samt säkerställa att du får bästa möjliga avkastning på din investering. De kan också hjälpa dig med löpande övervakning och justeringar av kampanjen för att försäkra att du uppnår dina mål. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri offert för Google Ads.

Hur väljer jag de rätta sökorden för min annonskampanj på Google?

Att välja rätt sökord för din Google Ads-annonskampanj är en kritisk del av att nå din målgrupp och uppnå hög klickfrekvens på dina annonser. Här är några råd för att välja de mest effektiva sökorden:
 1. Definiera din målgrupp: Innan du väljer sökord är det viktigt att ha en tydlig förståelse för din målgrupp och vad de söker efter. Genom att analysera din målgrupp kan du identifiera vilka sökord de troligtvis skulle använda för att hitta din produkt eller tjänst.
 2. Undvik alltför generella sökord: Använder du för breda sökord kan det resultera i en konkurrensutsatt auktion på Google Ads och leda till högre kostnader per klick. Sträva istället efter att använda specifika sökord som är mer relevanta för din målgrupp.
 3. Använd dig av sökordstips: Google Ads erbjuder verktyg som kan hjälpa dig att hitta lämpliga sökord för din annonskampanj. Använd dig av Google Ads sökordsplanerare för att identifiera relevanta sökord baserat på din webbplats, bransch eller produkter.
 4. Testa och anpassa dina sökord: Genom att testa olika sökord och noggrant övervaka resultaten kan du se vilka sökord som ger bäst avkastning. Justera sedan din lista över sökord kontinuerligt och fortsätt testa för att hitta de mest effektiva sökorden för din annonskampanj.
Anlita en Google Ads-byrå: Om du känner dig osäker på hur du ska välja rätt sökord eller om du vill ha professionell hjälp med att optimera dina annonser och sökord, kan det vara klokt att överväga att anlita en Google Ads-byrå. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert för Google Ads.

Vad är remarketing i Google Ads?

Remarketing i Google Ads innebär att rikta annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats eller interagerat med dina annonser på andra delar av internet. Detta åstadkoms genom att integrera en liten kod på din webbplats eller i dina annonser, vilket möjliggör insamling av information om dessa besökares interaktioner. När denna information har samlats in kan du skapa en remarketing-lista i Google Ads som inkluderar detaljer om de personer som tidigare har haft kontakt med din webbplats eller annonser. Därefter kan du utforma en annonskampanj som riktar sig mot denna lista med annonser som är skräddarsydda för att vara mer relevanta för dem, baserat på deras tidigare aktiviteter på din webbplats eller i dina annonser. Remarketing utgör en effektiv strategi för att nå ut till personer som redan har visat intresse för ditt företag och därigenom öka möjligheten till att de konverterar till faktiska kunder. Dessutom kan detta bidra till att höja annonsens relevans och därmed maximera avkastningen på din investering i Google Ads.