UX & Design

Webbproduktion

Ditt ansikte utåt i den digitala världen

Din hemsida är ansiktet utåt i den digitala världen och det är viktigt att den representerar dig på bästa möjliga sätt. En attraktiv och användarvänlig hemsida är avgörande för att locka besökare och potentiella kunder. Första intrycket är avgörande och en väl utformad hemsida kan hjälpa till att skapa ett positivt intryck. Dessutom hjälper en användarvänlig hemsida besökarna att hitta det de söker på ett enkelt och smidigt sätt, vilket kan öka deras tillfredsställelse och lojalitet. En hemsida som är svår att använda eller som ser oattraktiv ut kan snabbt få besökare att söka sig vidare till en annan webbplats. Så se till att satsa på en attraktiv och användarvänlig hemsida för att få ut det mesta av din närvaro på nätet och skapa en positiv upplevelse för dina besökare och kunder.

Vad som ingår

När det kommer till att utveckla en webbplats är skiss och mockup som att ha en karta för att nå ditt resmål. En skiss är som att rita upp en grundläggande plan för din resa och att se var du ska åka. En mockup går ett steg längre genom att visa dig hur din resa kommer att se ut och vilka platser du kommer att besöka. På samma sätt hjälper skisser och mockups oss att visualisera hur en webbplats kommer att se ut och fungera innan den faktiskt utvecklas. Det gör det möjligt för oss att göra justeringar och förbättringar i förväg, vilket sparar tid och pengar i slutändan. Så om du vill ha en webbplats som är både vacker och funktionell, se till att inkludera skisser och mockups i din webbutvecklingsprocess!
UX och design är viktiga faktorer i webbutveckling, eftersom de kan påverka hur besökare upplever din hemsida. UX står för användarupplevelse och handlar om att skapa en positiv och smidig upplevelse för besökare. Det innebär att tänka på allt från navigation och layout till hur text och bilder presenteras på hemsidan. Design handlar om att skapa en attraktiv och tilltalande estetisk, som lockar besökare att stanna kvar och utforska din hemsida. En väl genomtänkt UX och design kan också bidra till att öka konverteringar och engagemang på din hemsida. Så se till att satsa på en professionell UX och design när du utvecklar din webbplats, för att skapa en positiv och minnesvärd upplevelse för dina besökare och kunder.
Att skapa en hemsida som syns och rankar högt på sökmotorer som Google är viktigt för att locka till sig nya besökare och kunder. En viktig faktor för att uppnå detta är att skapa SEO-vänlig copy, eller sökmotoroptimerad text. Det handlar om att skapa relevant och engagerande text som också innehåller de sökord och fraser som människor söker efter på nätet. På så sätt kan du öka chansen att din hemsida dyker upp högre upp i sökresultaten.

Våra erfarna copywriters på Searchminds kan hjälpa dig att skapa SEO-vänlig copy som hjälper din hemsida att synas och ranka högre på sökmotorer. Vi arbetar med dig för att förstå dina behov och mål, och skapar sedan en text som är både sökmotoroptimerad och engagerande för dina besökare. Så om du vill öka synligheten och locka till dig nya besökare och kunder till din hemsida, är SEO-copy en viktig faktor att ta hänsyn till i webbutvecklingen.
Nu när vi har pratat om on-page optimering, låt oss inte glömma bort off-page optimering. Detta handlar om att bygga upp länkar från andra pålitliga sidor som har en koppling till er verksamhet. Det kan vara knepigt att veta vilka sidor som ger bra eller dåliga länkar, och det kan krävas teknisk kunskap och erfarenhet av Google's algoritmer. Vissa länkar kan till och med skada er sida istället för att hjälpa.

Även om on-page optimering begränsas till vad ni kan göra på er sida, så är off-page optimering en stor del av att förbättra era positioner på sökmotorerna. Så se till att ni har kontroll över både on-page och off-page optimering för att säkerställa att ni syns på sökmotorerna och når ut till era kunder.

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är processen att skapa och utveckla en hemsida från grunden, från design och layout till funktionalitet och innehåll. Det är viktigt att ha en hemsida som fungerar smidigt och ger användaren en trevlig upplevelse, oavsett vilken enhet de använder för att besöka hemsidan.

Responsiv design är en viktig del av webbutveckling idag. Det innebär att hemsidan automatiskt anpassar sig till den enhet som användaren besöker den på, oavsett om det är en smartphone, surfplatta eller dator. Detta är avgörande för att ge användarna en bra upplevelse och gör att de inte behöver zooma eller scrolla runt för att läsa innehållet.

Ett annat viktigt element i webbutveckling är att ha ett tydligt budskap. Det handlar om att skapa en hemsida som ger användaren tydlig information om företaget, dess tjänster och produkter. Genom att ha en enkel och tydlig struktur på hemsidan kan användarna snabbt hitta vad de söker och fatta beslut om att köpa eller kontakta företaget.

Vikten av en användarvänlig och responsiv hemsida?

Att ha en tydlig och användarvänlig hemsida är viktigt för att locka till sig nya besökare och konvertera dem till kunder. För att uppnå detta behöver din hemsida vara responsiv, det vill säga anpassningsbar för alla typer av enheter, såsom datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Detta är särskilt viktigt idag när fler och fler människor använder mobila enheter för att surfa på nätet. Om din hemsida inte är responsiv kan den uppfattas som svår att använda och besökarna kan tappa intresset snabbt.

Utöver responsivitet är det också viktigt att ha en hemsida som är konverterbar, det vill säga en hemsida som har en tydlig målsättning och som är optimerad för att uppnå det målet. Det kan handla om att få besökare att fylla i en kontaktformulär, göra en beställning eller boka ett möte. Genom att ha en tydlig målsättning kan du fokusera på att skapa en hemsida som leder besökarna mot det målet, och på så sätt öka chansen att de faktiskt konverterar.

Resan mot en ny hemsida

Uppstart av webbproduktionen

Varje projekt startar med ett spännande uppstartsmöte där ni får träffa vårt fantastiska team och lära känna oss lite mer personligt. Vi älskar att höra om era verksamheter, problem och utmaningar, och vi vill gärna ställa massor av frågor för att få en så bra bild som möjligt.

Tillsammans med er definierar vi syftet med eran hemsida utifrån er vision och mål, som passar både er och er målgrupp. Vi är noga med att titta på detaljer och specifikationer, vi går igenom era prioriteringar tillsammans – vad som är ett krav och vad som är en önskan. Vi är superpeppade på att jobba med er och ta fram en webbplats som verkligen sticker ut!

Så, om ni har ett spännande projekt som ni vill rivstarta, tveka inte på att höra av er så ser vi vad vi kan göra tillsammans? Vi ser fram emot att lära känna er!

Skiss och mockup utifrån er vision och mål

Det är viktigt för oss att vi samarbetar nära med er under denna fas, så att allt blir precis som ni vill ha det. Utifrån det som vi kommit överens om i uppstarten så tar vi fram en enklare mockup som visar upp designen för ert nya ansikte utåt. Denna skiss ger en första bild av hur webbplatsen kommer se ut och hur informationen kommer att presenteras.

När strukturen är spikad, går vi vidare till designfasen. Vi har ett starkt fokus på UX, alltså hur användarvänlig er webbplats ska vara för just era besökare. Vår designer skapar en unik design som baseras på era mål och vad ni vill att besökarna ska göra på webbplatsen, till exempel kontakta er via ett formulär eller hitta informationen enkelt på sidorna. Vi använder även prototyper för att testa olika funktioner och för att visa er hur webbplatsen kommer att se ut. Detta gör det enklare för oss att hitta eventuella brister och göra förbättringar, samtidigt som det ger er en tydligare bild av hur slutresultatet kommer att se ut. Genom att använda prototyper minskar också risken för missförstånd mellan designer och utvecklare, vilket garanterar en smidigare process och en webbplats som uppfyller alla era krav och önskemål.

Utveckling av hemsidan

Efter er feedback på design så sätter vi igång med utvecklingen. Vi på Searchminds har allt som ofta ett internmöte för att säkerställa att alla är på rätt bana gällande design, förväntningar och projektet i sin helhet. Under utvecklingsfasen delas projektet upp i mindre uppgifter så att vi alltid har koll på vad som görs och när det ska vara klart. Under utvecklingen så testar vi parallellt med olika enheter och webbläsare, för att säkerställa att allting är responsivt.

När det närmar sig ett färdigt projekt (slutfas), utför vi ett sluttest av webbplatsen för att säkerställa att allt ser bra ut och fungerar som det ska innan vi lanserar den nya hemsidan.

Copy och material

Eftersom varje projekt inte är den andra sig lik så tenderar även contentfasen att se olika ut. När vi bygger en ny webbplats är det vanligt att det uppstår ett behov av fräscht och relevant innehåll. Vissa av texterna och bilderna från er gamla webbplats kan återanvändas, medan andra behöver bytas ut för att vara mer i linje med era nya mål. Det är också viktigt att samtliga texter optimeras för sökmotorer, så att ni kan synas högt upp i sökresultatet.

Vi har duktiga copywriters som gärna skapar nya texter som är anpassade för att öka synligheten på era sökord. Skulle ni även önska hjälp med bildmaterial så hjälper vi er givetvis med detta också – allt för att få er nya webbplats att stå ut från mängden.

Lansering

Nu är det äntligen dags för lansering av er nya och förbättrade webbplats! Men innan vi kan skicka ut den till världen måste vi se till att allt fungerar som det ska. Därför genomför vi ett noggrant sluttest där vi testar alla befintliga sidor och alla nya funktioner. Vi dubbelkollar också att allt tekniskt är på topp och att ni är nöjda med resultatet. Efter att ha granskat allt från topp till tå och fått ert godkännande är det dags att lansera er nya, fantastiska webbplats.

Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med att ha en webbsida för mitt företag?

Det finns många fördelar med att ha en webbsida för ditt företag, här nedan är en lista på några av de fördelar som finns:

 1. Tillgänglighet: En webbsida gör ditt företag tillgänglig dygnet runt, året runt, vilket ger potentiella kunder möjlighet att lära sig mer om dina produkter eller tjänster när som helst.
 2. Marknadsföring: En webbsida ger en plattform för marknadsföring av ditt företag och produkter till en bred publik. Du kan också använda din webbsida för att kommunicera med dina kunder genom att erbjuda nyhetsbrev, blogginlägg och sociala medie-uppdateringar.
 3. Ökad trovärdighet: En professionellt utformad webbsida ger en känsla av trovärdighet och pålitlighet för ditt företag, vilket kan öka förtroendet från potentiella kunder och hjälpa till att öka konverteringsgraden.
 4. Konkurrensfördel: I en digital tidsålder är en webbsida nästan en nödvändighet för att konkurrera med andra företag. Genom att ha en webbsida kan du möta kundernas förväntningar på ett modernt och professionellt företag.
 5. Ökad kundbas: Genom att ha en webbsida ökar du din synlighet och räckvidd, vilket kan hjälpa till att nå en större kundbas och öka din försäljning.

Sammanfattningsvis kan en webbsida hjälpa ditt företag att öka sin synlighet, trovärdighet och konkurrensfördel, samt ge en plattform för marknadsföring och kommunikation med dina kunder. Vi hjälper alla typer av företag oavsett storlek, idag har vi säte i Kalmar och Göteborg.

Vad kostar en ny hemsida till mitt företag?

Kostnaden för att skapa en ny hemsida för ditt företag kan variera beroende på en rad olika faktorer, såsom:

 

 1. Omfattning: Storleken och omfattningen av webbplatsen kommer att påverka kostnaden. En mindre webbplats med grundläggande funktioner kan kosta mindre än en större webbplats med mer avancerade funktioner.
 2. Design: Kostnaden för design och utveckling av din webbplats beror på komplexiteten i designen och antalet anpassningar som behövs för att passa ditt varumärke.
 3. Funktionalitet: Om din webbplats behöver avancerade funktioner, såsom e-handel eller bokningssystem, kan detta påverka kostnaden.
 4. Underhåll: Underhållskostnader för din webbplats, inklusive uppdateringar och support, kan också påverka den totala kostnaden.
 5. Hosting: Hosting av en webbplats innebär alltid en månadskostnad. Priset varierar beroende på webbsidans omfattning och storlek.


Det är viktigt att diskutera dina behov med en webbyrå för att få en exakt offert baserat på dina specifika krav och önskemål. Kontakta oss för en kostnadsfri offert så tar vi fram en lösning för en unik hemsida för ditt företag!

Vilka är de viktigaste delarna som bör finnas på mitt företags hemsida?

Det finns flera viktiga delar som bör finnas på din företagswebbplats för att den ska vara effektiv och användarvänlig. Här är några av de viktigaste delarna:

 1. Startsida: En tydlig och enkel startsida som ger besökaren en överblick över ditt företag och vad ni erbjuder.
 2. Om oss: En sida som beskriver ditt företags historia, värderingar och syfte, samt information om teamet bakom företaget.
 3. Produkter och tjänster: En sida som beskriver produkter och tjänster som ditt företag erbjuder, med tydliga beskrivningar, priser och bilder.
 4. Kontakt: En sida med kontaktinformation till företaget, inklusive telefonnummer, e-postadress och adress.
 5. FAQ: En sida med vanliga frågor och svar om ditt företag och dess tjänster eller produkter.
 6. Referenser: En sida med referenser eller kundrecensioner kan hjälpa att bygga förtroende och övertyga potentiella kunder om att ditt företag är tillförlitligt.
 7. Blogg: Om ditt företag driver en blogg kan det vara bra att ha en sida för att visa upp dina senaste inlägg, för att ge besökare en känsla av engagemang och expertis.
 8. Sociala medier: Länkar till företagets sociala medier kan hjälpa besökare att följa ditt företag på andra plattformar och få uppdateringar om nya produkter och tjänster. Läs mer om sociala medier.
 9. Sökmotoroptimering: Sökmotoroptimering och handlar om att optimera en webbplats för att öka dess synlighet och placering på sökmotorer. Det finns ingen poäng med att ha en hemsida om ingen kan hitta den. Läs mer om sökmotoroptimering.

Dessa element kan hjälpa att skapa en komplett och användarvänlig webbplats som ger besökare all nödvändig information om ditt företag.

Varför är designen viktigt för mitt företags hemsida?

En välutformad design på ditt företags hemsida är viktig eftersom den påverkar besökarnas uppfattning om ditt företag och dess varumärke. En professionell hemsida kan skapa förtroende och öka trovärdigheten hos potentiella kunder, medan en oprofessionell hemsida kan göra att ditt företag uppfattas som opålitligt. En bra design kan också förbättra användarupplevelsen genom enkel navigering, tydlig text och en attraktiv layout, vilket kan öka konvertering och försäljning. Dessutom kan en välstrukturerad design och hög laddningshastighet hjälpa till att förbättra sökmotoroptimering och öka trafiken till din hemsida. Sammanfattningsvis kan en välutformad design vara avgörande för att skapa ett positivt intryck, förbättra användarupplevelsen och öka konverteringar och försäljning för ditt företag.

Hur lång tid tar det att utveckla en webbsida för mitt företag?

Tiden det tar att utveckla en webbsida för ditt företag beror på flera faktorer, såsom webbplatsens omfattning och funktionalitet, dina specifika krav och behov, samt hur erfaren och effektiv webbutvecklaren är. För att få en bättre uppskattning av tiden det tar att utveckla en webbsida för ditt företag, är det bäst att diskutera dina specifika krav och behov med en erfaren webbutvecklare som kan ge dig en mer exakt uppskattning av utvecklingstiden. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på en webbproduktion.

Min WordPress-sida har blivit hackad, vad gör jag?

Om din hemsida i WordPress har blivit hackad finns det flera steg du kan ta för att åtgärda problemet:
 1. Stäng ner webbplatsen: Det första du bör göra är att stänga ner webbplatsen för att förhindra att eventuell skadlig kod sprids till besökare.
 2. Återställ webbplatsen från säkerhetskopia: Återställ från en säkerhetskopia av webbplatsen. Detta kan hjälpa dig att återställa webbplatsen till dess ursprungliga funktionella tillstånd innan sidan blev hackad. Tänk på att säkerhetshålet fortfarande kan finnas kvar.
 3. Identifiera säkerhetsbrister: Be en expert gå igenom webbplatsen och identifiera eventuella säkerhetsbrister. Detta kan hjälpa dig att få en inblick i hur hackaren kom in på webbplatsen och hur problemet kan åtgärdas.
 4. Ta bort skadlig kod: Be en expert ta bort all skadlig kod och lappa igen eventuella bakdörrar som hackaren kan ha skapat för att få åtkomst till webbplatsen igen. Detta förutsätter att du har kunskap inom WordPress och det programmeringsspråk som WordPress är byggt i.
 5. Uppdatera programvara: Se till att alla plugins på webbplatsen är uppdaterade till den senaste versionen för att undvika säkerhetsbrister.
Om du känner att dina kunskaper är bristande inom detta ämne, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att identifiera säkerhetsbrister, rensa bort skadlig kod och uppdatera alla dina plugins.

Varför bör man anlita en webbyrå för att bygga en hemsida eller e-handel?

Att anlita en webbyrå för att bygga en hemsida eller e-handel har många fördelar. För det första har webbyrån erfarenhet och kunskap om webbdesign, utveckling och marknadsföring. De kan hjälpa till att skapa en professionell och välstrukturerad webbplats som är anpassad efter företagets behov och målgrupp. Att anlita en webbyrå kan också spara tid och pengar på lång sikt, eftersom de kan erbjuda en helhetslösning som inkluderar allt från design och utveckling till underhåll och support. Detta kan eliminera behovet av att anställa en egen webbutvecklare eller designer och frigöra resurser för andra delar av företaget. En webbyrå också ge värdefulla insikter och råd om webbdesign och marknadsföring, vilket kan hjälpa till att förbättra företagets digitala närvaro och öka försäljningen.