SEM/PPC

Google Ads

Med Google Ads får du resultat nolltid blixtsnabbt!

Vi förstår nyttan i att använda Google Ads och förstår att alla inte har samma förutsättningar. Oavsett om ni är ett litet företag som inte är etablerade på marknaden eller ett stort företag så skapar vi utgångsläget att öka försäljning.

Vad som ingår

Vi vill lära känna våra kunder och deras verksamhet för att vi ska kunna förstå vilka förutsättningar som finns. För att få en bättre förståelse utför vi en teknisk och nulägesanalys för att se vilka förutsättningar du har. På så sätt kan vi skräddarsy den bästa strategin för att nå just dina mål.

Vad vill du uppnå och vilka förutsättningar har vi för att uppnå dessa? Finns det tekniska problem som gör att det blir svårt att uppnå målen. I samråd med dig som kund tar vi fram rimliga mål utifrån dina förutsättningar. 

Utifrån dina förutsättningar som exempelvis vilka produkter du säljer och vilken budget du har så tar vi fram en kampanjstruktur som är skräddarsydd för att uppnå dina mål. Oavsett om det innefattar display-, sök eller Performance Max-kampanjer

Vi implementerar den kampanjstruktur som är satt. Utifrån denna skapar vi annonser som ämnar till att nå ut till målgruppen för att generera mer trafik vilket i sin tur ökar konverteringar. Vi förstår vikten i kvalitativ trafik vilket oftast avgör om annonsering blir lönsam eller inte.

Vad är Google Ads?

Google Ads är det största digitala annonseringsverktyget i världen och är ett fantastiskt sätt att nå ut till era kunder på. Det bästa av allt är att ni endast betalar när någon faktiskt klickar sig in på er webbplats. Med Google Ads kan ni synas direkt på Google och se resultat på nolltid. Kostnaden för varje klick bestäms utifrån en auktion, ju mer konkurrens det är kring ett sökord, desto högre blir priset per klick. Men oroa er inte – vi hjälper er att hitta de mest effektiva sökorden och strategi för att ge er bästa möjliga avkastning på er investering i Google Ads.

Vi ser till att ni får ut det mesta möjliga av er annonsbudget!

Oavsett om ni är en etablerad organisation som vill räta ut problem på ert konto, en organisation som behöver hjälp med strategisk planering eller ett relativt nystartat företag som känner sig förvirrade, är det viktigt att förstå att Google är den som bestämmer vilka annonser som visas högst upp i sökresultaten. Detta baseras på kvaliteten på era annonser och hur relevanta sökorden är för er webbplats. Ju bättre annonsen presterar, desto större chans har ni att synas högt upp i Googles sökresultat.

Din resa för ökad konvertering med Google Ads!

Vi gör en teknisk, nulägesanalys och sökordsanalys

Vår passion är att lära känna alla våra kunder och deras individuella verksamhet. Vi tycker att det är viktigt att förstå allt om deras krav i förväg, så att vi kan skräddarsy den bästa strategin för att uppnå era mål. Vi genomför en teknisk och nulägesanalys för att få en djupare förståelse för de förutsättningar ni har. Med denna information kan vi skapa en skräddarsydd strategi som är bäst lämpad för att uppnå era mål, oavsett om det gäller att sätta upp spårning för att få data eller bara tuta och köra. Vi granskar också era möjligheter att konvertera och tar hänsyn till detta vid utformningen av vår strategi.

Den mest väsentliga aspekten man bör ta hänsyn till när man utvecklar en strategi är förmågan att framgångsrikt omvandla mål till konkreta resultat, ser vi till att utföra en grundlig CRO (conversion rate optimization), både i de fall då det uppenbarligen behövs samt proaktivt om det behövs. Därför kan du vara säker på att med oss vid din sida kommer du att uppnå höga nivåer av prestationer både automatiskt men också överraskande!

Uppstartssamtal där vi går igenom analys, vision och mål

Du som kund kommer tillsammans med en Google Ads Manager och en Success manager ha ett uppstartssamtal där den genomförda analysen presenteras och diskuteras. I samtalet pratar vi även om eran vision med företaget och vilka mål samt förväntningar du har av samarbetet.

Löpande rapportering om utveckling och strategi

Vi håller koll på din annonsering och ger dig löpande rapporter och analyser utifrån de mål och nyckeltal som vi tillsammans har bestämt. Vi tar även på oss rollen som rådgivare och ger dig våra bästa tips och rekommendationer om vad nästa steg bör vara och vilka förbättringar som kan göras för att maximera din lönsamma synlighet. När vi tar hand om din annonsering kan du luta dig tillbaka och vara säker på att du har de bästa förutsättningarna för att nå framgång!

Vi sätter upp kampanjer och skapar annonser

Vi skapar en kampanjstruktur som är anpassad efter dina förutsättningar, såsom vilka produkter du säljer och vilken budget du har, och som är optimerad för att uppnå dina mål, oavsett om det gäller display-, sök- eller Performance Max-kampanjer. Vi skapar också annonser som riktar sig mot din målgrupp för att öka trafiken till din webbplats och därmed öka konverteringar. Vi förstår att kvalitativ trafik är avgörande för att annonsering ska bli lönsam.

Vanliga frågor

Vad är Google Ads?

Google Ads är en annonsplattform som ägs av Google och som gör det möjligt för annonsörer att visa annonser på Googles sökresultatsidor och på andra webbplatser som samarbetar med Google. Med Google Ads kan annonsörer skapa och visa annonser för en specifik målgrupp baserat på faktorer som sökord, plats, ålder, kön och intressen. Annonserna visas för användare som söker efter relevanta sökord eller som surfar på webbplatser som visar annonser via Google AdSense-programmet. Google Ads fungerar som ett auktionssystem där annonsörer tävlar om annonseringsplatsen genom att bjuda på sökord som är relevanta för deras annons. Annonserna visas högre upp på sidan om de har högre bud och högre kvalitetspoäng. Annonserna på Google Ads kan visas som textannonser, bildannonser, videoreklam, shoppingannonser och annat.

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads fungerar genom att annonsörer skapar annonser och väljer ut de sökord och målgrupper som de vill rikta sina annonser till. Annonsens position på sidan baseras på flera faktorer, inklusive annonsens relevans och kvalitet, hemsidans kvalité, budet som annonsören erbjuder, och användarens sökbeteende.

 

Annonsörerna betalar för sina annonser på Google Ads genom en auktionssystem där annonsörerna tävlar om annonseringsplatsen genom att bjuda på sökord som är relevanta för deras annons. Kostnaden per klick (CPC) varierar beroende på konkurrensen för det valda sökordet, kvaliteten på annonsen och sökordsrelevansen. Annonserna kan också visas på andra webbplatser som samarbetar med Google genom annonseringsnätverket Google Display Network.

 

Google Ads ger också möjlighet att rikta annonser till specifika målgrupper baserat på demografiska data, intressen, beteende, och geografisk plats. Detta gör det möjligt för annonsörerna att nå en specifik publik och få bättre resultat på sin annonsering.

 

För att säkerställa att annonserna är relevanta för användarna och att annonseringsupplevelsen är positiv så har Google utvecklat flera verktyg och regler för att kontrollera och övervaka annonserna på plattformen.

Vad kostar Google Ads?

Kostnaden för Google Ads beror på flera faktorer, inklusive konkurrensen för de valda sökorden och kvaliteten på annonsen. Annonsernas kostnad beräknas vanligtvis som kostnaden per klick (CPC), vilket innebär att annonsören betalar varje gång en användare klickar på annonsen. CPC-priset varierar beroende på konkurrensen för det valda sökordet, kvaliteten på annonsen och sökordsrelevansen.

 

Google Ads har också möjlighet att använda andra typer av annonseringsmodeller, som kostnad per tusen visningar (CPM) för visningsannonser och kostnad per förvärv (CPA) för konverteringsannonser. Dessa annonseringsmodeller kan vara mer lämpade för vissa typer av kampanjer och mål.

 

Annonsörer kan själva bestämma sin budget för annonseringen och ange en daglig eller månatlig budget. Google Ads försöker att optimera annonseringen för att maximera resultatet inom den angivna budgeten. Annonsörer kan också välja att pausa eller stoppa annonseringen när som helst om de vill ändra sin strategi eller budget.

Vad är skillnaden mellan Google Ads och SEO?

Google Ads och SEO (sökmotoroptimering) är två olika sätt att öka synligheten på sökmotorerna, men de fungerar på olika sätt. Google Ads är en betald annonseringsplattform där företag kan skapa annonser och bjuda på sökord för att visa annonser på Googles sökresultatsida. Annonserna visas oftast högst upp på sidan och märks som annonser. Företag betalar för varje klick som deras annons får (Pay-Per-Click eller PPC). Genom Google Ads kan företag snabbt få ökad synlighet på sökmotorerna och attrahera trafik till sin webbplats. SEO däremot handlar om att optimera en webbplats för att ranka högre på de organiska sökresultaten på sökmotorerna. Detta görs genom att göra webbplatsen mer relevant och användarvänlig för sökmotorerna. SEO omfattar bland annat optimering av webbplatsens innehåll, struktur och tekniska prestanda. Genom SEO kan företag få ökad synlighet på sökmotorerna utan att betala för varje klick. Sammanfattningsvis är skillnaden mellan Google Ads och SEO att Google Ads är en betald annonseringsplattform medan SEO handlar om att optimera webbplatsen för att ranka högre på de organiska sökresultaten.

Vilka olika typer av annonser kan jag skapa på Google Ads?

Det finns flera olika typer av annonser som du kan skapa på Google Ads, inklusive:

 1. Sökannonser: annonser som visas högst upp på sökresultatsidan när en användare söker efter specifika sökord på Google.
 2. Displayannonser: annonser som visas på webbplatser och appar i Googles nätverk, inklusive banners, bilder och textannonser.
 3. Shoppingannonser: annonser för e-handelsprodukter som visas på Google när användare söker efter produkter att köpa.
 4. Videoannonser: annonser som visas före, under eller efter videor på YouTube eller andra webbplatser som tillåter videoreklam.
 5. Appannonser: annonser som visas i andra appar i Googles nätverk för att främja en specifik app.
 6. Annonser på Google Maps: annonser som visas på kartan och i sökresultaten på Google Maps när användare söker efter en plats eller företag.

Genom att använda olika typer av annonser kan du nå din målgrupp på olika plattformar och på olika sätt, vilket kan bidra till ökad synlighet och trafik till din webbplats eller app. Maximera lönsamheten av er marknadsföringsbudget, kontakta vårt Google Ads team i Göteborg eller vårt Google Ads team i Kalmar

Hur börjar jag annonsera på Google?

Innan du börjar annonsera är det viktigt att ha en tydlig plan för din annonskampanj och att du ständigt behöver övervaka och optimera den för att få bästa möjliga resultat. För att själv börja annonsera på Google behöver du följa dessa steg:
 1. Skapa ett konto på Google Ads: Gå till Google Ads webbplats och skapa ett konto. Om du redan har ett Google-konto kan du använda det för att logga in på Google Ads.
 2. Skapa din första kampanj: Klicka på knappen "Ny kampanj" och följ instruktionerna för att välja ditt annonsmål, annonstyp, målgrupp, budget och sökord.
 3. Skapa dina annonser: Skapa en annonskampanj och välj bilder, video eller andra medier som du vill använda i din annons.
 4. Välj dina sökord: Välj de sökord som är relevanta för din annons och som du vill att dina annonser ska visas för.
 5. Ställ in din budget: Välj hur mycket du vill spendera på din annonskampanj och hur mycket du vill betala per klick.
 6. Publicera din kampanj: Granska och publicera din kampanj. När den godkänns kan du se dina annonser på Google.
Om du känner dig osäker på hur du ska komma igång med Google Ads, eller om du helt enkelt inte har tid att skapa och hantera kampanjen själv, kan du överväga att anlita en Google Ads-byrå för att hjälpa dig. En Google Ads byrå kan hjälpa dig att skapa en strategi och kampanj som passar din affärsmodell och målgrupp, optimera dina annonser och sökord, och se till att du får högst möjliga avkastning på din investering. De kan också hjälpa dig att övervaka och justera kampanjen över tid för att se till att du når dina mål. Kontakta oss för en kostnadsfri offert för Google Ads.

Hur väljer jag de rätta sökorden för min annonskampanj på Google?

Att välja rätt sökord för din annonskampanj på Google är en viktig del av att nå rätt målgrupp och få hög klickfrekvens på dina annonser. Här är några tips för att välja de bästa sökorden:
 1. Definiera din målgrupp: Innan du väljer sökord är det viktigt att förstå din målgrupp och vad de söker efter. Gör en analys av din målgrupp och ta reda på vilka sökord de skulle använda för att hitta din produkt eller tjänst.
 2. Undvik alltför breda sökord: Om du använder alltför breda sökord kan du hamna i en konkurrensutsatt auktion på Google Ads och betala högre för klick. Försök att använda mer specifika sökord som är mer relevanta för din målgrupp.
 3. Använd sökordstips: Google Ads har verktyg som kan hjälpa dig att hitta lämpliga sökord för din annonskampanj. Använd Google Ads sökordsplanerare för att hitta relevanta sökord baserat på din webbplats, bransch eller produkter.
 4. Testa och justera sökorden: Testa olika sökord och övervaka resultaten för att se vilka sökord som ger bäst avkastning. Justera sedan din lista över sökord och fortsätt att testa tills du hittar de bästa sökorden för din annonskampanj.
Anlita en Google Ads-byrå: Om du känner dig osäker på hur du ska välja rätt sökord eller vill ha professionell hjälp med att optimera dina annonser och sökord kan du överväga att anlita en Google Ads-byrå. Kontakta oss för en kostnadsfri offert för Google Ads.

Vad är remarketing i Google Ads?

Remarketing i Google Ads innebär att rikta annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats eller interagerat med dina annonser på andra platser på internet. Det fungerar genom att placera en liten bit kod på din webbplats eller i dina annonser, vilket gör det möjligt att samla in information om de personer som interagerar med dem. När du har samlat in informationen kan du skapa en remarketing-lista i Google Ads som innehåller information om personer som tidigare har interagerat med din webbplats eller dina annonser. Du kan sedan skapa en annonskampanj som riktar sig till den här listan med annonser som är mer relevanta för dem baserat på deras tidigare interaktion med din webbplats eller dina annonser. Remarketing är en effektiv metod för att nå ut till personer som redan har visat intresse för ditt företag och öka chanserna att de konverterar till kunder. Det kan också hjälpa till att förbättra annonsens relevans och öka din avkastning på investeringen i Google Ads.